Velikonoční perníčky
Potřebné ingredience
...Šel zajíček brázdou, měl mošničku prázdnou. Potkala ho Káča, dala mu koláča... :-)
Postup přípravy
Stále stejný recept, jsem s ním roky spokojená....
letos jen z jedné dávky..
zajda :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sarimana
(upraveno)
30. 3. 2010, 10:50
Jsou krásné - nedáte sem recept? Nebo prosím na mailík: sarimana@seznam.cz? Dívala jsem se do Vašich receptů a našla jen na bezlepkové perníky. Díky moc!
Snezenkakyticka
(upraveno)
30. 3. 2010, 20:30
@sarimana
Děkuji,,, Věruš mám pocit, že v mých receptech už tento je, tuším u vánočního stromečku z perníku, ale nejsem si jistá. Je to recept na figurky (na chaloupky používám jiný): 40 dkg hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 5 dkg másla, 2 celá vejce, 2 lžíce tekutého medu (používám lesní - dá perníkům krásnou tmavou barvu a neopakovatelnou vůni), 1 kávová lžička jedlé sody, 1 lžička mletého koření (smíchaný mletý anýz, hřebíček, nové koření). Ze všech surovin vypracujete hladké těsto, které necháte alespoň den uložete v igelitovém sáčku (aby neokoralo). Potom ho necháte "chytit" pokojovou teplotu, na pomoučněném vále vyválíte placku alespoň 0,5 cm silnou (na malé tväry) a vykrojené figurky pokládáte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (může být i peč. papír samozřejmě. Perníčky dávejte alespoň 2 cm od sebe - při pečení nabudou. Hotové perníčky poznáte, jsou krásně zlatavé a po celé ploše stejnoměrné a měkké. Horké potírat rozšlehaným vejcem. Ať se povedou
hanys77
(upraveno)
29. 3. 2010, 23:33
krása
Ilonáček
(upraveno)
29. 3. 2010, 22:14
chalupnicka
(upraveno)
29. 3. 2010, 21:38